Надзвичайна протиепізоотична комісія Донецької області прийняла рішення провести діагностичний відстріл диких кабанів, потенційних рознощиків вірусу африканської чуми.

Як розповів начальник головного управління ветеринарної медицини Донецької області Анатолій Пригодін, подібний захід покликаний виявити у диких тварин можливі захворювання небезпечною недугою на території регіону.

«Географічно Донецька область розташована так, що п'ять її районів межують з Російською Федерацією, де виявлені вогнища африканської чуми. Ймовірно, саме це стало причиною того, що на території Луганської області був виявлений труп дикого кабана, заражений африканською чумою. Вживаючи необхідні заходи безпеки в Донецькій області, в її п'яти прикордонних районах прийнято рішення провести діагностичний відстріл тварин», - сказав він, повідомляє «Укрінформ».

Сьогодні, за словами Пригодіна отримані аналізи вже відправлені на експертизу в спеціалізовані лабораторії.

«Всього популяція диких кабанів у Донецькій області становить 1417 тварин. У десяти відсотків з них і будуть взяті необхідні аналізи. Ветеринари регіону посилять перевірки на наявність африканської чуми й у домашньої худоби», - додав Пригодін.

Як повідомляв ForUm, перший цього року діагноз африканської чуми свиней встановлено у Луганській області.

У зв'язку з цим Держветфітослужба ввела заборону на вивезення з трьох сіл Луганської області - Камишне, Колісниківка, Юганівка - живих свиней, свинини і продукції з неї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149