Керівництво латвійського виробника шпрот Rаnda дивується у зв'язку з претензіями російських властей. Про це, як повідомляє Delfi, заявив співвласник компанії Оскарс Гросманіс.

За його словами, перевищення вмісту бензопірену в продукції в 35 разів є повним абсурдом. «У консервних банках тоді повинно лежати вугілля», - зазначив підприємець. Гросманіс також уточнив, що офіційного повідомлення про претензії Россільгоспнагляду в компанії поки не отримували.

Бізнесмен не повідомив, звідки він взяв інформацію, ніби влада РФ виявила перевищення канцерогенів у 35 разів, уточнивши тільки, що дані отримані з якогось інтернет-сайту, пише «Lenta.ru»

Россільгоспнагляд повідомив про те, що в латвійських шпротах виявлено перевищений вміст бензопірену, раніше 13 січня. У прес-релізі відомства уточнювалося, що претензії ставляться до продукції компаній SIA Randa, Klavas, Rojas pagasts, Rojas novads.

Нагадаємо, 18 жовтня 2006 року Россільгоспнагляд заборонив імпорт в Росію рибної продукції двох найбільших латвійських рибозаводів - Gamma-A, Brivais Vilnis, пославшись на велику кількість канцерогенної речовини бензопірену в них.

Наприкінці листопада того ж року Росія і Латвія остаточно врегулювали проблему у зв'язку з неякісними латвійськими шпротами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137