Україна може отримувати до 8 млрд дол. на рік російських інвестицій на реалізацію проектів у пріоритетних галузях економіки, розповів урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасниками Співдружності Незалежних Держав, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян. Мова йде про схвалені спільні інфраструктурні та промислові проекти у пріоритетних сферах економіки в рамках Міждержавної програми інноваційного розвитку співпраці країн-учасниць СНД на період до 2020 року. На 6-му засіданні Українсько-Російської міждержавної комісії було прийнято рішення активізувати роботу щодо їх реалізації.

«Хочу сказати, що йдеться про 23 основні проекти в базових галузях економіки, насамперед, авіабудування, моторобудування, атомну енергетику, космічну галузь, суднобудування, транспортну сферу, сільськогосподарське машинобудування, модернізацію газотранспортної системи, зв'язку. Вони вже узгоджені, їх загальний обсяг становить близько 56,4 млрд дол. (це попередня вартість проектів)», - розповів Мунтіян.

На думку урядового уповноваженого, до реалізації деяких проектів, де вже повністю готова документація і проведені всі необхідні переговори, приступлять вже у нинішньому році.

«Для нас це дуже суттєво, тому що Україна може отримувати до 8 млрд дол. на рік інвестицій з РФ. І це кошти на реалізацію сучасних проектів у пріоритетних галузях. Тобто, це допоможе зберегти висококваліфіковані кадри, максимально завантажити наші виробничі потужності, дозволить зберегти і зміцнити коопераційні зв'язки», - сказав Мунтіян.

Він також зазначив, що реалізація цих проектів дозволить ефективно використовувати інновації в українській економіці. Що в цілому підвищить її конкурентоспроможність, сприятиме економічному зростанню та залученню наукових ресурсів у виробництво. Таким чином, Україна в повній мірі зможе використовувати наявні ресурси на оновлення основних виробничих фондів, зниження енерго- та матеріалоємності продукції і задіяти інтелектуальний потенціал країни.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

730