В Україні розраховують, що іноземні держави та організації демонструватимуть стриманість в оцінках подій, що відносяться до питань внутрішнього розвитку країни.
 
Про це йшлося на зустрічі керівників органів державної влади України з главами дипломатичних місій держав - членів ЄС, США та Канади, під час якої обговорювалися події біля Києво-Святошинського суду 10-11 січня, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
 
Згідно з повідомленням, українську сторону на зустрічі з послами представляли міністр закордонних справ Леонід Кожара, заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур, заступники генерального прокурора Віктор Войцишен і Лілія Фролова, перший заступник глави Служби безпеки України Володимир Тоцький.
 

У МЗС підкреслили, що справа «васильківських терористів» не має жодного відношення до акцій громадськості на Майдані Незалежності в Києві, а справу трирічної давності могло бути використано як привід для провокацій.

«Представники окремих політичних сил намагалися заблокувати судовий процес над терористами і підбурювати присутніх до нападу на суддів при виконанні ними службових обов'язків. Деякі народні депутати, прикриваючись своїм статусом, вступали в силове протистояння з силами правопорядку, блокували будівлю суду і проїжджу частину навколо нього», - повідомили в прес-службі.

При цьому результати медичного огляду тих, хто постраждав унаслідок сутичок з міліцією, свідчать про неодноразові факти перебування у стані алкогольного сп'яніння.

«Це стосується також і одного з відомих опозиційних політиків», - підкреслили в МЗС, додавши, що подібні дії є неприпустимими, особливо коли йдеться про засудження суспільно небезпечних злочинів.

В Україні розраховують, що іноземні держави та організації будуть утримуватися від підтримки протиправних дій, спроб розхитати човен національного спокою, а натомість робитимуть посильний внесок у стабілізацію ситуації в країні.

Водночас уряд України готовий до діалогу з міжнародними партнерами із зазначених питань за умови, що він проходитиме в конструктивному дусі атмосфери відкритості та взаємної поваги.

Нагадаємо, Києво-Святошинський суд Київської області визнав винними «васильківських терористів» Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару і Сергія Бевза в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну у Борисполі під час святкування Дня незалежності у 2011 році і засудив кожного з них до 6 років позбавлення волі.

Активісти намагалися перешкодити виїзду автозаку з ув'язненими. Сталися сутички між «беркутівцями» і мітингувальниками.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200