План заходів з відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка представили у Київській міській державній адміністрації, повідомили у прес-службі КМДА.

Так, в рамках програми святкування 200-річчя з дня народження Кобзаря у столиці відбудеться 24-й Міжнародний фестиваль «Музичні прем'єри сезону», присвячений пам'ятній даті.

Серед тематичних заходів, які проходитимуть в місті, заплановані фольклорно-мистецьке свято, Фестиваль дитячих хорових колективів «Дитяче співоче поле «Тарасова пісня», Художній проект «Шевченківські етюди», міський конкурс-виставка «Тарасовими шляхами», присвячений творчості Кобзаря.

«В цілому, на сьогоднішній день нашим планом передбачено 44 основні творчі і культурно-освітні заходи, але їх буде значно більше. У кожному районі столиці також складені та затверджені плани заходів з відзначення 200-річчя Т. Шевченка. Їх кількість тільки по одному шевченківському році буде не менше тисячі. Без сумніву, всі заклади культури комунальної власності міста - театри, кінотеатри, публічні бібліотеки, музеї - у 2014 році направлять свою роботу на святкування ювілею Тараса Шевченка. Так само будуть орієнтовані навчальні заклади Києва», - підкреслили в КМДА і додали, що центральною урочистою подією стане творчий звіт майстрів та аматорів народного мистецтва столиці.

У КМДА закликали всіх керівників приділити велику увагу і проявити громадянську свідомість і відповідальність у справі підготовки та відзначення 200-річного ювілею Кобзаря.

Президент України Віктор Янукович задоволений, що в Україні і в світі активно готуються до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна сподівається, що 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка буде святкуватися на міжнародному рівні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234