Цього року уряд посилить роботу над оновленням парку сільськогосподарської техніки. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Зокрема, за його словами, вдосконалюються умови отримання сільськогосподарських машин у лізинг через «Украгролізинг». Завдяки цьому торік вже вдалося збільшити поставки техніки аграріям. У цілому ж у 2013 році парк сільгосптехніки в Україні оновився на 14 тисяч сільгоспмашин.

«Україна має перспективу для нарощування врожаю зернових до 80 мільйонів тонн. Однак для реалізації такого значного потенціалу необхідне суттєве технічне переоснащення, особливо дрібних і середніх сільгоспвиробників. Але на це потрібні значні фінансові ресурси. Тому уряд торік розпочав роботу над полегшенням участі аграріїв у лізингових програмах придбання техніки. Зокрема, вдосконалюється механізм фінансового лізингу через НАК «Украгролізинг», - зазначив Присяжнюк.

Міністр підкреслив, що ведеться інтенсивна робота, по-перше, над полегшенням умов отримання сільгосптехніки й устаткування в лізинг через НАК. По-друге, над зниженням ризиків неповернення коштів за передану техніку та обладнання в фінансовий лізинг.

«Завдяки цьому поступово зростає популярність державних лізингових програм придбання сільгоспмашин. Так, в минулому році «Украгролізинг» поставив аграріям техніки й обладнання майже на 87 мільйонів гривень. А це на 20 мільйонів більше, ніж у 2012 році. Таку ж позитивну динаміку ми плануємо зберегти і цього року. В тому числі, завдяки реалізації Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки», - зазначив Присяжнюк.

Також міністр додав, що в цілому торік парк сільгосптехніки в Україні оновився 14 тисячами сільгоспмашин. Зокрема, майже на 4 тис. тракторів, більше 1 тисячі зернозбиральних комбайнів, понад 2 тис. одиниць ґрунтообробної та 1,4 тис. посівної техніки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115