Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії виявила в шпротах латвійського виробництва перевищення гранично допустимого рівня канцерогену бензопірену, повідомили в прес-службі відомства.

«Під час проведення прикордонного ветеринарного контролю підконтрольного вантажу, що надійшов з Латвії (консерви рибні шпроти в олії), виробленого підприємством A 007308, SIA «Randa» «Klavas», Rojas pagasts, Rojas novads, були відібрані проби для лабораторних досліджень за показниками безпеки. Внаслідок лабораторних досліджень виявлено перевищення гранично допустимого рівня канцерогену бензопірену, що є порушенням вимог законодавства Митного союзу і Росії». - йдеться в повідомленні.

Відомство вже проінформувало територіальні Управління Росспоживнагляду по Москві і Московській області для вжиття ними заходів щодо недопущення реалізації небезпечної продукції. Россільгоспнагляд, в межах своєї компетенції, щодо продукції підприємства, який допустив це порушення, ввів режим посиленого лабораторного контролю.

Нагадаємо, 18 жовтня 2006 року Россільгоспнагляд заборонив імпорт в Росію рибної продукції двох найбільших латвійських рибозаводів - Gamma-A, Brivais Vilnis, пославшись на велику кількість канцерогенної речовини бензопірену в них.

Наприкінці листопада того ж року Росія і Латвія остаточно врегулювали проблему у зв'язку з неякісними латвійськими шпротами.

29 липня 2013 року Росспоживнагляд заборонив ввезення в РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того, як відібрав в торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3620