Якщо опозиційні сили заблокують прийняття бюджету на 2014 рік, то основний удар припаде на простих українців, тоді як олігархи ніяк не постраждають. Такої думки дотримується президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Неприйняття бюджету-2014 - це, перш за все, удар по простим українцям. Що ж стосується різних олігархів, як близьких до влади, так і не близьких до влади - це їх не стосується: вони як працювали, так і працюють. Тому будь-яка (ініціатива - прим. ред.) «а давайте не приймати бюджет» - це, насамперед, проблеми для простих українців. Виходить, що на сьогоднішній момент опозиція хоче зробити все для того, щоб українці жили погано, вона хоче, щоб з неприйняттям бюджету проблеми виникли у простих українців», - підкреслив Охріменко. За його словами, якщо бюджет не буде прийнятий, то Кабмін буде змушений орієнтуватися на відповідний закон минулого року.

«Поки немає бюджету, фінансуються лише захищені статті, а захищені статті - це зарплати і пенсії. На сьогоднішній день, що стосується населення, це дійсно неприємно, оскільки будь-яка людина, навіть якщо вона не працює в бюджетній сфері, хоче, щоб заробітна плата зростала...», - зазначив експерт.

Він акцентував увагу на тому, що в 2014 році заплановано підвищення зарплат бюджетників на 15%. Проте у разі неприйняття документа ніякої мови про збільшення виплат не може бути. «Крім того, в бюджеті заплановано досить багато грошей за так званих субвенціях місцевим бюджетам. Що це мається на увазі? Це ремонт шкіл, лікарень, будівництво доріг (мається на увазі місцевих). Цього всього не буде. Тобто, фактично опозиція пропонує: давайте не будемо будувати і ремонтувати школи, лікарні, дороги. Хай буде все погано, зате нам буде добре», - заявив Охріменко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97