Папа Римський, святіший Отець Франциск висловив свою підтримку українському народу. Як повідомляє Департамент інформації Української Греко-Католицької Церкви, про це Блаженнішого Святослава (Шевчука), главу УГКЦ, повідомив Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні.

У своєму листі на ім'я предстоятеля УГКЦ представник Апостольського Престолу в Україні, зокрема, зазначив, що, отримавши звістку про ситуацію в Україні, святіший Отець Франциск через Архієпископа Петра Паролина, секретаря стану Апостольської Столиці, запевнив український народ у своїй молитовній підтримці. «Папа Франциск запевняє про свої молитви за мир і злагоду для любого українського народу», - йдеться зокрема у листі з Ватикану.

Нагадуємо, що 25 листопада 2013 р., Папа Франциск зустрівся з паломниками УГКЦ, які прибули до Риму з нагоди закінчення Року віри, 1025-річчя Хрещення Русі-України та 50-річчя перенесення мощів священномученика Йосафата в базиліку Святого Петра. Тоді, після закінчення Божественної Літургії, яку служили Голова та ієрархи УГКЦ з України та поселень, Папа закликав українців «любити один одного ... намагатися зрозуміти ближнього, шанувати його, а також приймати його і по-братськи виправляти». А на Загальній аудієнції, що відбулася 27 листопада, Папа закликав присутніх прочан з України за прикладом святого Йосафата «трудитися в справі єдності між братами».

Також Папа Римський вшанував пам'ять жертв Голодомору.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2224