Офіційних звернень про отримання громадянами тілесних ушкоджень під час конфлікту біля Києво-Святошинського суду в столичну міліцію не надходило, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в місті Києві.

«В даний час у столичну міліцію звернень щодо отриманих тілесних ушкоджень під час конфлікту не надходило. На місці працює слідчо-оперативна група Святошинського райуправління столичної міліції. Встановлюються всі обставини події», - наголошується в повідомленні.

За інформацією міліції, близько 200 осіб на чолі з народними депутатами під прапорами ВО «Свобода» пікетували будівлю Києво-Святошинського суду. Частина активістів заблокували виїзди з внутрішнього двору суду і прилеглі до будівлі вулиці, щоб не пропустити службовий автомобіль. Водночас, народні депутати разом з кількома активістами зайшли в приміщення.

Потім під час спроби автомобіля полку конвойної служби міліції виїхати за територію суду окремі мітингувальники почали агресивно поводитися. За попередньою інформацією, активісти кидали в бік будівлі суду і в службовий автомобіль пляшки з водою і камінням, блокуючи при цьому рух авто. Незважаючи на вимоги правоохоронців припинити порушення громадського порядку, окремі активісти продовжили перешкоджати руху авто, намагаючись при цьому спровокувати конфлікт з працівниками міліції.

Щоб забезпечити безперешкодний проїзд службового автомобіля, працівники ПМОП «Беркут» відтіснили мітингувальників від авто, створивши коридор для його проїзду. Почалася штовханина. У той же час, невідомі особи, кидаючи каменями в бік правоохоронців, пошкодили скло автомобіля полку конвойної служби міліції. Внаслідок правомірних дій активістів було пошкоджено фасад будівлі суду.

Нагадаємо, 10 січня під час пікетування будівлі Києво-Святошинського суду відбулися бійки.

Прокуратура Києва почала кримінальне провадження щодо повідомлень про застосування сили «беркутівцями» біля Києво-Святошинського суду та отримання тілесних ушкоджень екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194