В рамках кримінального провадження, відкритого за фактом пожежі на харківському підприємстві, призначено 15 експертних досліджень. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю МВС України.

За даним фактом слідчими органами Харківської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки , що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України . Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

«Зараз по кримінальному провадженні здійснено першочергові слідчі та розшукові дії. За участю експертів з пожежної безпеки проведено додатковий огляд місця події і службових приміщень, призначено 15 судово-медичних експертиз, а також вибухо-технічну експертизу речей, вилучених під час огляду місця події», - наголошується в повідомленні.

Слідчими вже допитані в якості потерпілих особи, які були врятовані під час пожежі. Крім того, дали свідчення 17 очевидців події.

Слідство по вказаному кримінальному провадженні триває. Триває допит свідків події, встановлюється причина пожежі, матеріальні збитки, речові докази і речі, на підставі яких можна зробити висновок про причини займання.

Нагадаємо, 8 січня під час пожежі на території заводу «Хартрон» загинули вісім осіб, в лікарню потрапили 7 осіб. У лікарні помер один із семи потерпілих внаслідок пожежі.

За фактом пожежі на території ВАТ «Хартрон» у Харкові відкрито кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178