У Запоріжжі міліція затримала керівника одного з комунальних підприємств міста за отримання «відкату». Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області.

Згідно з повідомленням, співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю та слідчого управління ГУМВС України в Запорізькій області затримали чиновника в момент отримання 35 тисяч гривень.

Міліція перевіряє інформацію про те, що чиновник отримував таку суму щомісяця.

Його затримали 10 січня у своєму кабінеті. Чиновник отримав зазначену суму від директора однієї з підрядних фірм, що займаються ремонтом та обслуговуванням частини ліфтового господарства обласного центру. Сума становить якраз десяту частину грошей, які в якості оплати щомісяця перераховуються з місцевого бюджету на рахунок підрядника. «Тобто мав місце так званий «відкат» високому чиновнику», - зазначають у міліції.

Наразі подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Чиновника затримано згідно зі ст. 208 КПК України. Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219