В закон України про регулювання містобудівної діяльності необхідно повернути пункт про обов'язкові громадські слухання перед початком будь-яких будівельних робіт у місті.

Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, повідомила сьогодні під час прес-конференції києвознавець і культуролог Владислава Осьмак.

За її словами, у прийнятому в 2011 році законі досі немає пунктів, які б забороняли забудову в історичних місцях і буферних зонах.

«Щоб під час будівництва діалог між владою і населенням відбувався в діловому руслі, а не на конфлікті, необхідно вносити зміни в закон про містобудівну діяльність», - зазначила вона.

У свою чергу, директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко зазначив, що чинний закон про регулювання містобудівної діяльності не передбачає громадських слухань перед початком будівництва.

«У прийнятому в 2011 році законі був залишений лише пункт про участь жителів у слуханнях при складанні генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій та детальних планів територій, та й то, у досить специфічній формі. На даний момент у тій же столиці є тільки містобудівна рада, що складається з архітекторів-добровольців, а прийняті нею рішення не є обов'язковими і мають рекомендаційний характер», - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176