За період свят - з 31 грудня по 8 січня - до бригад швидкої медичної допомоги звернулося 72 учасники масових заходів, повідомляє Департамент охорони здоров'я КМДА.

Серед них 12 осіб скаржилися на лихоманку і нежить, у 34 осіб діагностували травми або переохолодження, іншим надано медичну допомогу з приводу хронічних хвороб та алкогольних інтоксикацій.

Також лікарі зафіксували випадки корости і загострень психічних захворювань.

З 72 осіб, які потребували медичної допомоги, - 10 киян, 60 іногородніх і 2 бездомних.

У профільному Департаменті зазначили, що в столиці у зв'язку з проведенням акцій протесту спостерігається додаткове навантаження на службу швидкої медичної допомоги та лікувальні установи.

«В лікарні міста з початку акцій протесту доправили понад 515 осіб. Всього за допомогою до медиків звернулися 924 учасники акцій протесту», - йдеться в повідомленні.

Серед діагнозів госпіталізованих травми, загострення хронічних захворювань, інфекційні хвороби, психічні розлади, алкогольні інтоксикації та інше.

У Департаменті охорони здоров'я звертаються до учасників акцій протесту з проханням адекватно оцінювати власний стан здоров'я і уникати участі в масових заходах за наявності серйозних хронічних та інших захворювань. Також радять дотримуватися правил особистої гігієни, не зловживати алкоголем і уникати ситуацій, які можуть спровокувати обмороження, переохолодження і травми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168