Довіра батьків до дошкільної освіти істотно зросла, а місць у дитсадках стало більше. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час прес-конференції на тему «Підсумки розвитку освіти і науки у 2013 році» заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

«Довіра батьків до дошкільної освіти істотно зросла. Якщо на початку ХХІ століття в дитячі садки віддавали дітей у віці від 3-х до 6-ти років менше 50% сімей, то на початку 2013 року - 81,5%. Це один з найкращих і найвищих показників у цілому серед європейських країн», - повідомив він.

Крім того, за словами міністра, за останні три роки створено біліше 230 тис. нових місць у дитячих садках, а за 2013-й - 50 тис.

«Але констатуємо - черга ще залишається. Адже серйозно зростає народжуваність. Тільки в 2012 році народилося дітей на 20 тис. більше, ніж у попередньому. Статистика обіцяє скоро надати дані за 2013 рік - і я сподіваюся, народжуваність буде ще більшою», - підкреслив він і додав, що на виконання доручення Президента України Віктора Януковича в період 2013-2014 рр має бути створено ще 100 тис. нових місць у дитсадках, щоб остаточно ліквідувати чергу.

Як раніше повідомляв ForUm, за станом на 1 серпня в Україні налічується 16 тисяч 553 дошкільні навчальні заклади, проте черги в них зменшуються дуже повільно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1002