Основною причиною теплої зими є глобальні кліматичні зміни, пов'язані зі збільшенням викидів в атмосферу парникових газів та інших забруднюючих речовин. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

За словами еколога, сьогодні природні аномальні явища спостерігаються по всьому світу.

«Стабільно тепла температура тримається не тільки в Україні, але і в деяких країнах Європи. Бачимо, що Ірландія і Великобританія страждають від повеней, а США навпаки замерзають. Екологи не розмежовують всі ці аномалії, це негативні наслідки глобального потепління. Основна причина цього - збільшення викидів в атмосферу парникових газів та забруднюючих речовин», - сказала вона.

Тимочко наголосила, що великим українським підприємствам необхідно зменшувати навантаження на атмосферу.

«У нас вже є великі підприємства, які відмовляються від використання природного газу в своєму виробництві. Вони інвестують значні кошти в такі альтернативні варіанти, як сонячні панелі і вітряки. Хотілося, щоб український уряд почав спрямовувати свої преференції на підтримку таких ініціатив наших підприємств», - заявила експерт.

Водночас еколог акцентувала на тому, що постійно збільшується рівень Світового океану. «Внаслідок цього процесу в майбутньому під водою можуть опинитися острови Тихого океану і навіть частина українського узбережжя, зокрема в Херсонській області», - резюмувала вона.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260