Державна служба з надзвичайних ситуацій просить громадян дотримуватися правильної експлуатації електрообладнання і електромереж для уникнення займання в будинках і на робочих місцях, повідомили в прес-службі столичного управління.

Згідно з повідомленням відомства, 70% пожеж, що виникають на виробництві та в побуті, є наслідком перевантаження електромережі.

«Протягом 9 січня у столиці 6 разів виникали випадки короткого замикання електропроводів. У більшості випадків у ванній кімнаті квартири, в електрогірлянді на ялинці, в електрощитовій житлового будинку, в розподільчому щитку на опорі освітлення, в автомобілі, в машинному відділенні ліфта на технічному поверсі», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, причинами пожежі є порушення правил експлуатації електрообладнання.

Невиконання вимог нормативних документів при налаштуванні та експлуатації електромереж є характерною проблемою для комунальних підприємств, житлового сектору та деяких представників малого бізнесу.

Для того, щоб можливість мимовільного загоряння звести до мінімуму, власник підприємства зобов'язаний забезпечити обслуговування та технічну експлуатацію електроустановок, у тому числі електроустановок слабкого струму.

У свою чергу, особа, призначена відповідальною за їхній протипожежний стан (головний енергетик, енергетик, інженерно-технічний працівник відповідної кваліфікації) зобов'язаний організовувати і проводити профілактичні огляди та планово-попереджувальні ремонти електрообладнання і електромереж.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136