Органи прокуратури Донецької області вивчають можливість виклику на допит співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії, які брали участь в інциденті в акваторії Азовського моря, де внаслідок зіткнення рибальського човна з російським прикордонним катером загинули четверо українців.

«Питання щодо можливого виклику на територію нашої країни співробітників ФСБ, які були присутні під час цих подій, обговорюється», - заявив прокурор Донецької області Олег Сюсяйло.

При цьому обласний прокурор зазначив, що проведення допиту можливе також і в відеорежимі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Сюсяйло також підкреслив, що зараз обласна прокуратура займається розслідуванням кримінального провадження, порушеного російськими правоохоронцями відносно єдиного вцілілого рибака Олександра Федоровича.

За словами прокурора, дане кримінальне провадження, порушено за статтею 256 КК Росії «Незаконний видобуток біологічних ресурсів», було направлено органами прокуратури РФ за ініціативою генпрокурора України Віктора Пшонки в порядку прийняття українській стороні.

Матеріали кримінальної справи вже зареєстровані в єдиному реєстрі досудових розслідувань з кваліфікацією за аналогічною статтею українського законодавства.

Нагадаємо, 17 липня 2013 року близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати.

Врятований українець Федорович 19 липня був прооперований у райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії відносно нього розслідується кримінальна справа. Йому було обрано запобіжний захід - підписка про невиїзд, а також пред'явлені звинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів - рибалці загрожує до двох років ув'язнення.

Київ неодноразово наполягав на поверненні Федоровича в Україну і проведенні всіх слідчих дій на своїй території.

5 листопада органи прокуратури РФ задовольнили запити української сторони. Федоровича відпустили під підписку про невиїзд. Кримінальне провадження найближчим часом буде передано українській стороні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142