Представники ініціативної групи із захисту прав сексуальних меншин в Україні мають намір 11 січня о 12.00 пройти ходою від Бессарабської площі до Майдану Незалежності й приєднатися до мирного протесту українських громадян за вступ до Європейського Союзу.

«Ми не є офіційно зареєстрованою організацією, ми представники сексменшин, які познайомилися в соціальних мережах. Ми вирішили підтримати євроінтеграцію. Ми 11 січня о 12.00 йдемо ходою від Бессарабської площі до Майдану Незалежності для того, щоб приєднатися до мітингувальників за євроінтеграцію», - сказала координатор групи Софія Гукова на прес-конференції в п'ятницю у Києві.

За словами організаторів, на акцію погодилися прийти близько 50 осіб.

Також вона зазначила, що має намір звернутися за підтримкою до представників дипмісій в Україні, в першу чергу в посольство США. Крім того, члени групи мають намір вимагати від опозиційних політиків повернутися до розгляду законопроекту про внесення змін у деякі законодавчі акти про припинення дискримінації в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Водночас учасники прес-конференції заперечують звинувачення на їхню адресу з боку українського ЛГБТ-руху про те, що їхня ініціатива і акція є «проплаченою політтехнологією», покликаною дискредитувати євромайдан і заподіяти шкоду євроінтеграції України.

Зокрема, Гукова заявила, що вони запрошували представників ЛГБТ-руху приєднатися до їхньої акції, але ті відмовилися.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не бояться організатори акції якихось провокацій під час проведення їхньої ходи, зокрема, агресії з боку представників ВО «Свобода», вона відповіла: «Якщо вони хочуть в Європу, нехай покажуть, що вони до неї готові».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148