Польська опозиційна партія «Союз лівих демократів» (SLD) планує включити до списку кандидатів у депутати Європарламенту на виборах у березні цього року колишню громадянку України, відому в Польщі телеведучу Вероніку Марчук.

Про це повідомив лідер SLD, екс-глава уряду Польщі Лешек Міллер в ефірі програми Fakty рв Faktach на телеканалі TVN24.

«Усе вказує на те, що вона буде балотуватися за нашим списком у Лодзі», - сказав він. «Хочу вас запевнити, що пані Марчук є дуже цікавою інтелектуально людиною, з дуже цікавими думками і дуже оффенсівним поглядом на польсько-українські відносини», - сказав Міллер, повідомляє «УНІАН».


Марчук, яка з 2006 року очолює Товариство друзів України, на своєму офіційному сайті називає Польщу своєю «другою батьківщиною». «Люблю використовувати порівняння, що Польща і Україна для мене, як тато і мама - кожного люблю однаково сильно, хоча трохи по-іншому. Все найважливіше в моєму дорослому житті сталося в Польщі», - зазначає вона.
 

42-річна Марчук народилася в Києві. До Польщі переїхала на початку 90-х років, спочатку танцювала в нічних клубах Гданська, згодом зробила кар'єру на телебаченні. Вийшла заміж за відомого польського актора Цезарія Пазуру, з яким пізніше розлучилася. Марчук отримала юридичну освіту у Варшавському університеті і заснувала юридичну фірму Anvero. Вона є співвласником та головою правління компанії Sting Communication, яка займається виробництвом фільмів, серіалів і просуванням масових заходів.

У 2009 році Марчук затримали працівники Антикорупційного бюро Польщі за звинуваченням у тому, що вона нібито за хабар обіцяла посприяти у приватизації однієї з компаній у Варшаві. У 2011 році прокуратура закрила проти неї справу за браком доказів. У 2012 році Марчук спільно з Товариством друзів України організувала благодійний футбольний матч зірок України і Польщі на Національному стадіоні у Варшаві. SLD представлена в Європарламенті п'ятьма із 51 депутата від Польщі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253