Міністерство освіти і науки України не допустить тиску на студентів під час екзаменаційної сесії, які брали участь у масових акціях протесту. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

«Обіцяю, що в разі звернень всі вони будуть розглянуті об'єктивно і неупереджено. Якщо будуть прояви недоброзичливості, то обов'язково іспити прийматиме комісія, в яку увійде викладач університету і такий же викладач з іншого вузу. Це не означає, що можна не знати предмет, а значить, що не можна змішувати контроль за якістю знання і зведення рахунків», - заявив він.

Міністр повідомив, що поки на «гарячу лінію» Міносвіти скарг не надходило, але спеціально створена комісія з представників студентства, Міносвіти, МВС і Мін'юсту вже звернулася до Державної інспекції навчальних закладів з проханням забезпечити контроль за об'єктивним проходженням екзаменаційної сесії.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство юстиції відкрило гарячу телефонну лінію для звернення студентів у разі здійснення на них тиску з боку керівництва навчальних закладів за участь в акціях протесту.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138