Незважаючи на нетипову для зими погоду, стан посівів озимих культур знаходиться в межах норми. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Аномально тепла температура грудня і на початку січня негативно не вплинула на озимі. Так, обстеження посівів озимих культур показує, що в доброму та задовільному стані знаходяться 7,2 млн га, тобто 92% озимих. Це в межах норми і навіть дещо краще, ніж торік», - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, без снігового покриву посіви, які перебувають у гарному стані, витримують морози до мінус 20 градусів. Міністр зазначив, що, щоб підвищити стійкість озимих культур до природних катаклізмів, восени під час посівної аграрії використовували більш якісне насіння і вносили більше добрив. У цілому, майже всі регіони дотримувалися необхідних технологічних операцій.

«Сільгоспвиробники, вчені, регіональні центри АПВ ведуть постійний моніторинг стану озимих. Відповідно в разі необхідності буде коригуватися структура посіву ярого клину», - зазначив глава відомства.

Також Присяжнюк нагадав, що озимі культури посіяні на площі 7,8 мільйона гектарів. В цілому ж зерновий клин під урожай наступного року складе 16,4 мільйона гектарів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130