Білорусь ввела заборону на постачання свинини з Луганської області у зв'язку з виникненням спалаху африканської чуми свиней (АЧС), повідомляє Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду.

«З 9 січня вводяться тимчасові обмеження на ввезення на територію Білорусі з Луганської області України живих свиней, свинини, в тому числі м'яса диких кабанів, продуктів переробки, шкіряного, рого-копитної і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів, колишнього у вживанні устаткування для утримання, забою й оброблення свиней», - йдеться у повідомленні, передає «Інтерфакс-Україна».

У департаменті також вказали на необхідність прийняття додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, а також свинарських ферм та господарств усіх форм власності.

В Україні вперше вірус АЧС був зареєстрований у Запорізькій області у липні 2012 року.

Як повідомляв ForUm, перший цього року діагноз африканської чуми свиней встановлено в Луганській області.

У зв'язку з цим Держветфітослужба ввела заборону на вивезення з трьох сіл Луганської області - Камишне, Колісниківка, Юганівка - живих свиней, свинини і продукції з неї.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

623