Співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно з дільничними інспекторами міліції Стрийського міськвідділу міліції припинили злочинну діяльність групи осіб, які обкрадали напередодні Різдва місцеві храми. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС Львівської області.

«Зловмисники проникали в святилище, зламуючи або двері, або замки на них. Правда, в одну з церков, у Стрию, вони проникли через маленьке вікно. Після цієї крадіжки ми зрозуміли, що маємо справу з групою зловмисників, яка складається з неповнолітніх, або хтось із спільників є неповнолітнім. Бо пролізти через такий віконний отвір неможливо для дорослого чоловіка», - розповіли в міліції.

Днями всіх учасників злочинної групи встановили. Зараз один з них, 18-річний місцевий житель, затриманий у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Затриманий і його 16-річний спільник були учасниками злочинної групи, яка на початку минулого року обкрадала дитячі садки і комунальні підприємства у Стрию.

Рішення суду у цій справі поки не набуло чинності, оскільки оскаржується в апеляційному порядку: одному з учасників цієї групи призначено покарання у вигляді позбавлення волі.

Під час розслідування кримінального провадження будуть встановлені обставини всіх епізодів їх злочинної діяльності, всі учасники і ролі, відведені кожному з них.

За фактами крадіжок розпочато досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Проводяться всі необхідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112