Третина грошей, виділених на організацію Олімпійських ігор у Сочі, була вкрадена. Про це заявив президент Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) та член МОК Жан-Франко Каспер.

За його словами, бюджет, який призначався для організації Зимової Олімпіади, розкрадений більш ніж на 30 відсотків. Про це він розповів в інтерв'ю швейцарській телерадіокомпанії SFR.

Таким чином, уточнив Каспер, вкрадено близько 13 мільярдів євро. Втім, функціонер не бачить у цьому нічого дивного: він упевнений, що в Росії це стало звичайним явищем. Саму Олімпіаду Каспер називає піар-проектом Володимира Путіна і пропонує з цієї точки зору розглядати і звільнення Михайла Ходорковського, а також амністію, під яку зокрема потрапили активісти Greenpeace і учасниці панк-групи Pussy Riot, повідомляє «Эхо Москвы».

Нагадаємо, чиновник не вперше критикує сочинську Олімпіаду. Так, кілька місяців тому в інтерв'ю Die Welt він розповів, що у організаторів залишається «близько 10 тисяч невирішених проблем», однак, необмежені фінансові можливості російського президента допоможуть уникнути будь-яких накладок.

Олімпіада в Сочі почнеться 7 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345