Едвард Сноуден скоїв найбільшу крадіжку секретних файлів за всю історію США.

В його розпорядженні опинилися близько 1,7 мільйона файлів, які мають відношення до розвідувальних операцій збройних сил США. Такі дані секретної доповіді Пентагону, про деякі висновки якої повідомив журналістам конгресмен Майк Роджерс, який очолює комітет палати представників з розвідки, повідомляє Bloomberg.

За його словами, велика частина файлів має відношення до поточних операцій американської армії, військово-морських і військово-повітряних сил США.

Як зазначив Роджерс, публікація в ЗМІ секретних відомостей дозволила супротивникам США отримати інформацію про методи роботи американських спецслужб і поставила під загрозу операції військ і життя американських військовослужбовців за кордоном.

Нагадаємо, на початку червня Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США. Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про отримання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній (у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і YouTube).

1 серпня Росія надала притулок Сноудену.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162