Сьогодні, 9 січня, у рамках робочої поїздки в Черкаську область віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко вручив ключі від 42 автомобілів ветеранам Великої Вітчизняної війни, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Автомобілі були придбані за кошти місцевих бюджетів та благодійників.

Авто вручені 39 ветеранам Великої Вітчизняної війни, одному учаснику бойових дій в Афганістані та двом ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

Крім того, Грищенко ознайомився з ходом будівництва обласного перинатального центру та діяльністю обласного лікувально-консультативного центру.

Будівництво обласного перинатального центру у Черкасах, яке відбувається в рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» і здійснюється під патронатом Президента України, планується завершити протягом цього року.

Новий медичний заклад обслуговуватиме 2050 пологів на рік. Він розрахований на 100 ліжок, серед них - відділення інтенсивної терапії новонароджених на 6 ліжок, денний стаціонар на 3 ліжка. У перинатальному центрі діятиме 4 операційні зали, 7 пологових залів, серед них - 6 індивідуальних і один індивідуальний пологовий бокс для вагітних та породіль з інфекційними захворюваннями. На будівництво центру з бюджету виділено понад 77 млн грн. Проведені тендерні закупівлі медичного обладнання на суму 22,7 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148