Західні політики, фактично, змушені були визнати провідну роль в організації політичних акцій на Майдані націонал-екстремістської «Свободи». Про це яскраво свідчить поява у резолюції Сенату США пункту про неприпустимість антисемітських проявів під час політичних виступів в Україні. Про це заявив директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко.

«Західні політики і журналісти воліють сором'язливо не помічати тієї ролі, яку націонал-екстремісти грають у протестному русі, як ніби йдеться про щось непристойне. Але можливо, що західні донори, які надають активну фінансову підтримку «революції», почали замислюватися - хто ж насправді його кістяк. І цілком ймовірно, що резолюція Сенату, адресована нібито всім партіям, спрямована якраз цілком конкретній політичній силі, а також її союзникам. Вона ніби говорить: шановні, ми стежимо за вами, за тим, що ви говорите, і цілком можемо згорнути свою підтримку, якщо ви будете продовжувати поводитися погано», - сказав Кочевенко.

Політолог звернув увагу, що протестний політичний рух на Майдані, який нібито сповідує європейські цінності, значною мірою формує сила з яскраво вираженою авторитарною системою управління.

«Розчулюючись Майданом і закликаючи до ненасильства, Сенату не слід забувати, що ядром протесту, так званою «гвардією опозиції» є політична сила, в основі ідеології якої лежать принципи «крові і ґрунту», «мета завжди виправдовує засоби», а партійна позиція є єдино вірною і не допускає дискусій. Будь-хто, котрий має іншу точку зору, миттєво отримує ярлик мерзотника і зрадника», - сказав політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246