Міліція шукає шостого підозрюваного у побитті журналістки Тетяни Чорновіл. Про це в ході зустрічі з опозиційними народними депутатами заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, повідомляє УЗГ МВС України.

«Зараз йде активний пошук ще одного підозрюваного, який, можливо, був безпосереднім учасником скоєння кримінального правопорушення», - зазначив міністр.

За його словами, міліція вже виконала всі слідчі дії, провадження яких можливе без участі Чорновіл. «Залишилася лише та частина процесуальних дій, проведення яких вимагає безпосередньої участі потерпілої», - підкреслив він.

Захарченко запевнив, що МВС зацікавлене в тому, щоб об'єктивно розібратися в цій справі і з'ясувати роль кожного з підозрюваних, а також мотиви скоєння цього злочину.

Також міністр повідомив, що в рамках розслідування факту побиття народного депутата Андрія Іллєнка міліція вживає заходів щодо вилучення та вивчення записів з більш ніж десятка камер спостереження, розташованих по маршруту руху і безпосередньо на місці побиття нардепа і його адвоката.

Крім того, на зустрічі йшлося про необхідність напрацювання порядку застосування положень закону про амністію учасників масових акцій.

Захарченко заявив, що МВС готове застосувати цей закон у межах своїх повноважень. «Однак потрібно напрацювати механізм його застосування в рамках чинного законодавства. Представники МВС готові взяти участь у діяльності робочої групи, члени якої будуть напрацьовувати цей механізм», - підсумував міністр.

Як відомо, 25 грудня 2013 року на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 296 «Хуліганство» і ст.121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

У рамках розслідування заарештовано п'ятьох підозрюваних у скоєнні злочину.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169