Кабінет Міністрів України прийняв рішення про скасування податку на додану вартість (ПДВ) при імпорті газу. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Ми направили в парламент (документ. - Ред.) і сподіваємося, що рішення буде позитивним», - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, на виконання доручення Президента України Кабінет Міністрів зобов'язав Державну службу України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва підготувати проект рішення про зниження ціни на природний газ для споживачів.

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський пояснив, що «зміни дозволять підприємствам України, незалежно від форм власності, отримати оборотні кошти».

Нагадаємо, Україна з 1 січня 2014 року відновила стягнення податку на додану вартість з операцій із ввезення на свою територію природного газу (набув чинності закон №713-VII від 19 грудня 2013 року «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо ставок окремих податків». Цим законом з 2014 року скасуються п. 14 ст. 197 Податкового кодексу, який звільняв операції з ввезення на територію України природного газу від ПДВ).

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163