Київські активісти почали збір підписів за ліквідацію так званого «євромістечка» на Хрещатику в центрі столиці, повідомляє телеканал ТРК-Київ.

Як розповіли журналістам підприємці, які працюють у центрі міста, безкоштовне харчування приваблює в центр Києва хворих на туберкульоз бомжів і жебраків, а також відлякує покупців: останнім часом багато жителів і гостей столиці вважають за краще гуляти і робити покупки подалі від центру міста. У місті погіршується криміногенна обстановка, повідомляє Аif.ua.

ТРК-Київ звертає увагу, що барикади на Хрещатику перекрили дорожній рух, незважаючи на те, що офіційно центральна вулиця не оголошена пішохідною зоною. Перекриття головної вулиці Києва не тільки створює проблеми пересічним автомобілістам, але і змушує карети «швидкої» проїжджати на виклики за більш довгими маршрутами, через що вони втрачають дорогоцінні хвилини.

Підприємці, які торгують у магазинах, кафе, ресторанах і кіосках у центрі столиці також скаржаться на незручності: через політичні акції вони втратили клієнтуру, а Хрещатик наповнили бомжі, які розносять небезпечні хвороби.

«Вони просто просять милостиню. І хоча в їхній поведінці нічого такого агресивного немає, вони все одно заважають, тому що тут курять, п'ють і так далі. Багато жінок і дітей тут ходять, і їм не дуже подобається дихати всім цим», - розповів продавець Ігор. Інші підприємці скаржаться, що втратили клієнтів через те, що більшість людей відмовляється від прогулянок і відпочинку в центрі столиці, повідомляє «From-ua».

Як наслідок, мешканці Києва почали об'єднуватися в ініціативні групи по збору підписів за ліквідацію «євромістечка». Невдоволення городян настільки серйозне, що декільком активістам за лічені дні вдалося зібрати тисячі підписів. Звернення до влади міста містить вимоги про звільнення адміністративних будівель центру міста від учасників мітингів, а також вимогу навести порядок на Хрещатику.

«Це жах! Туберкульоз, короста, - розповіла в інтерв'ю Вікторія Шилова, одна з активістів зі збору підписів, лідер соціального руху «За здорову націю». - Вони організовують якісь дружини, бандитські формування. Що це таке? Ми нещодавно передали в КМДА 1760 підписів киян проти цієї вакханалії. П'ять активістів зібрали їх всього за 3 дні».

Як зазначили в столичній держадміністрації, зростає кількість скарг не тільки з центральних, але вже і зі спальних районів Києва, що змушує владу міста вживати якісь заходи, проводити переговори з мітингувальниками.

Нагадаємо, напередодні столичні правоохоронці повідомили, що особи, які є так званою «службою безпеки Майдану», побили дівчат-волонтерів, які збирали в центрі міста пожертви на лікування онкохворих дітей. Побиттям справа не закінчилася: «євромайданери» відібрали у дівчат зібрані для дітей пожертви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167