Сьогодні Кабінет Міністрів розгляне законопроект, що дозволяє реструктуризувати борги за утримання будинків. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Сьогодні буде розглянуто законопроект, який дає можливість реструктуризувати заборгованість з оплати за утримання будинків і прибудинкових територій та за житлово-комунальні послуги (водопостачання і водовідведення, газо - та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів), що виникла станом на 1 січня 2013 р. Це не списання - це можливість для людей, які через різні обставини не змогли вчасно розрахуватися і не можуть позбутися боргів, укласти договори про поетапне погашення цих сум і спокійно їх платити», - сказав Азаров.

Також він зазначив, що для забезпечення раціонального використання бюджетних коштів Кабмін сьогодні внесе зміни в порядок проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням коштів бюджетів усіх рівнів, кредитів під державні гарантії і т.д.

«На виконання положень Кодексу цивільного захисту планується затвердити: положення про єдину державну систему цивільного захисту, типове положення про відомчу пожежну охорону (до речі, враховуючи вчорашню подію в Харкові, і сьогоднішню у Києві, це набуває особливої актуальності), перелік об'єктів, проектування яких здійснюється з урахуванням вимог інженерно-технічних заходів цивільного захисту», - повідомив прем'єр.

А для запобігання дублювання наглядових функцій органами державного ринкового нагляду та розмежування видів продукції, за його словами, буде затверджено перелік видів продукції, щодо яких здійснюється державний ринковий нагляд.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163