В Україні спрощено процедуру реєстрації друкованих засобів масової інформації, повідомили в прес-службі Державної реєстраційної служби України.

Так, процедура реєстрації спрощена з 8 січня, коли набули чинності доповнення до правил реєстрації друкованих ЗМІ.

Згідно з відповідним наказом Міністерства юстиції, зменшується перелік документів, який подається для державної реєстрації друкованих ЗМІ (відтепер виписка з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) на засновника вже не подається, а також скасовується вимога про нотаріальне посвідчення копії Статуту (положення) засновника).

Ці зміни спрощують процедуру державної реєстрації друкованих засобів масової інформації, підкреслили в Укрдержреєстрі.

Крім того, конкретизований обсяг інформації, яка вказується щодо пов'язаних осіб у реєстраційній заяві.

Так, якщо пов'язаною особою є юридична особа, засновник подає його повне найменування, ідентифікаційний код юридичної особи.

Якщо ж пов'язаною особою є фізична особа, зокрема: чоловік, дружина, діти та батьки, мачуха та вітчим, рідні брати, сестри та їхні діти, чоловіки (дружини), спільно з якою засновник здійснює контроль за друкованим засобом масової інформації, засновник вказує прізвище, ім'я, по батькові цієї особи, реєстраційний номер її облікової картки платника податків (за наявності), зазначили в Укрдержреєстрі.

Для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган, зазначаються серія та номер паспорта.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151