Кабінет Міністрів розгляне план заходів, який покликаний припинити незаконний видобуток вугілля в Україні. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Виконуючи доручення Президента України Мінприроди розробило план заходів, спрямований на припинення незаконного видобутку вугілля, який сьогодні розглянуть члени уряду. Питання надзвичайно актуальне, оскільки нелегальні шахти-копанки не тільки завдають істотної шкоди навколишньому середовищу, але і забирають людські життя», - сказав Азаров.

Також він нагадав, що нещодавно Президент України підписав Закон України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України», основною метою якого є лібералізація оптового ринку електроенергії України та створення ефективного конкурентного середовища на ринку електричної енергії, у тому числі, з урахуванням основних вимог законодавства ЄС. «Сьогодні члени уряду схвалять План підготовки проектів актів, необхідних для ефективної реалізації цього закону. Таким чином ми створимо істотний стимул для залучення інвестицій в модернізацію виробництва, передачі та постачання електроенергії», - зазначив він.

Також, за його інформацією, сьогодні Кабмін створить Оргкомітет для головування України в СНД, затвердить його персональний склад і прийме План заходів щодо забезпечення головування України в СНД у поточному році.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович заявив, що в Україні неможливо узаконити копанки.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141