Печерський районний суд Києва 8 січня 2014 року прийняв рішення задовольнити позов Віктора Медведчука до Оксани Забужко щодо відшкодування моральних збитків, повідомляє прес-служба «Українського вибору».

Нагадаємо, 9 грудня 2013 року лідер Громадського руху «Український вибір» подав в суд на Оксану Забужко, яка в інтерв'ю «Радіо Свобода» звинуватила Медведчука в причетності до провокацій проти євромайдану 30 листопада - 1 грудня.

Суму компенсації Медведчук призначив всього 25 копійок, «враховуючи моральну незначність відповідачки і сумнівність її інтелектуальної адекватності», повідомили в прес-службі.

«Своїми заявами, облудною і цинічною брехнею окремі особистості сіють розбрат в українському суспільстві, закликають до насильства і агресії. Громадський рух «Український вибір» виступає проти політичних спекуляцій і буде боротися з подібними проявами законними методами в правовому полі», - запевнили в «Українському виборі».

Зазначимо, раніше суд задовольнив позов Медведчука проти Арсенія Яценюка за подібні звинувачення. Суд визнав заяви Яценюка брехнею і «у зв'язку з моральною незначністю Арсенія Яценюка» зобов'язав його виплатити Медведчуку моральну компенсацію в розмірі 1 гривні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238