Суд Індії скасував постанову про звільнення під заставу іноземних громадян з судна Seaman Guard Ohio, затриманого у жовтні 2013 року, але захист буде оскаржувати це рішення.

Таку інформацію у коментарі Forum'у підтвердив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«7 січня індійський суд прийняв рішення про те, щоб залишити іноземців, у тому числі і трьох громадян України, з судна Seaman Guard Ohio під арештом до завершення розслідування. Водночас сторона захисту готує прохання про звільнення моряків під заставу», - заявив він.

Інших деталей представник зовнішньополітичного відомства України не повідомив.

Як раніше повідомляв ForUm, індійська берегова охорона 12 жовтня затримала судно охорони від піратів Seaman Guard Ohio, що слідувало під прапором Сьєрра-Леоне, на борту якого перебували 25 озброєних осіб, у тому числі 14 громадян Естонії та українець.

На борту судна знайшли 31 автомат та майже 5 тис. патронів, а також 1,5 тисячі літрів дизельного палива. Заарештованих звинувачують у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів, а також у незаконному придбанні палива.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

762