Україна повинна розпочати практичні переговори з Європейським Союзом. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Ми повинні розпочати практичні переговори про умови підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і зону вільної торгівлі з ЄС. Я доручив під керівництвом віце-прем'єр-міністра Бойка провести поглиблений секторний аналіз наслідків створення цієї зони вільної торгівлі для вітчизняної економіки. Нам не потрібні припущення. З нашими партнерами ми повинні говорити мовою фактів, цифр, неспростовних аргументів. Тому що на вагах - саме існування України, яка розвиває власну сучасну економіку, а не економіку інших країн. Нехтувати жодним ризиком не можна», - сказав Азаров.

Прем'єр переконаний, що факти європейські партнери зрозуміють факти, коли Україна покладе на стіл пакет умов імплементації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

«Цю роботу також треба виконати в дуже стислі терміни. Підкреслюю персональну відповідальність за це міністрів Прасолова, Короленка, Присяжнюка, Ставицького, Темника, Козака. І взагалі це справа кожного члена Кабінету Міністрів», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162