Служба безпеки України встановила особу громадянина України, протиправна діяльність якого пов'язана з викраденням коштів з рахунків клієнтів закордонних і вітчизняних фінансових установ, повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема, правоохоронці встановили його причетність до несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних систем однієї з іноземних банківських установ, внаслідок чого в 2008 році було викрадено понад 9 млн доларів США.

В СБУ зазначили, що правопорушник був зареєстрований в мережі Інтернет під псевдонімами «4х4» і «Stalin».

В жовтні 2013 року в рамках кримінального провадження співробітники СБУ затримали 38-річного киянина. За місцем його проживання в приватному будинку було проведено санкціонований обшук і вилучено спеціальне комп'ютерне обладнання та вогнепальну зброю.

Зловмисника також підозрюють у вчиненні протиправної діяльності, пов'язаної з виготовленням, продажем і використанням скімінгового обладнання (так званих накладок на банкомати), які використовують для отримання реквізитів платіжних карт для подальшого незаконного зняття коштів з банківських рахунків громадян України.

Зараз в рамках розпочатого кримінального провадження за ч.4 ст.190 і ч.2 ст.361 Кримінального кодексу України Службою безпеки України здійснюються слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156