Жертвами аномальних холодів в США стали, щонайменше, 21 людина. Мінусова температура була зареєстрована в 50 штатах країни, включаючи Гавайї і Флориду.

Збитки від сильних морозів оцінюються приблизно в $5 мільярдів. На думку експертів, такі збитки є порівняно невисокими. Так, тижнева хвиля холодів у 2010 році обійшлася в $25-30 мільярдів. Також експерти не вважають, що холоди можуть призвести до уповільнення зростання 17-трильйонної економіки США.

Нагадаємо, морозна погода встановилася в США наприкінці грудня: у деяких штатах температура виявилася на 11-20 градусів нижча від норми, у деяких місцях температура опустилася до мінус 40 градусів. У деяких штатах морози супроводжуються сильними снігопадами. Найсильніші морози були зафіксовані у місті Дулут (штат Міннесота), де стовпчики термометрів опустилися до мінус 48 градусів Цельсія, у Чикаго (штат Іллінойс) - до мінус 37, і в Сент-Луїсі (штат Міссурі) - до-31.

Фронт полярного повітря, який приніс рекордні холоди в центральні і східні райони США, йде на спад.

Нагадаємо,протягом останніх декількох днів скасовували заняття тисячі шкіл, також щодня не виконувалося по 2-4 тисячі авіарейсів. Метеорологи підрахували, що холоди торкнулися близько 200 мільйонів осіб з більш ніж 300-мільйонного населення США.

За матеріалами:ТСН

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

639