Після відключення електроенергії та припинення вивозу сміття з майдану Незалежності київська влада зайнялися підготовкою нових провокацій проти мітингувальників, у тому числі - суто побутового характеру.

Про це у телефонному коментарі «Експрес-Інформ» заявив один з лідерів Автомайдану, керівник громадського руху «Воля» Єгор Соболєв.

Він нагадав, що комунальні служби припинили прибирання прилеглих до Майдану територій і зупинили вивіз сміття, а співробітники ДАІ не допускають в центр Києва спецтехніку для очищення біотуалетів.

«На сьогодні вже очевидно, що КМДА на замовлення Банкової намагається втопити Майдан в бруді. Сміття не вивозиться, очищення біотуалетів блокується, а через плюсову температуру в центрі Києва вже склалася вкрай несприятлива ситуація. Крім цього, ще позавчора була відключена подача електроенергії. Тобто, очевидною є спроба влади домогтися згортання Майдану шляхом ускладнення його побутового функціонування», - заявив Соболєв.

Активіст також розповів, що йому відомо про підготовку нової серії провокацій для дискредитації Майдану в очах киян.

За словами Соболєва, вже з ранку 8 січня розпочнуться рейди по центральних вулицях столиці мобільних груп з трьох-п'яти осіб, так званих «тітушок», які будуть гадити в під'їздах багатоквартирних будинків.

«Дуже проста схема: коли на Майдані не працюють туалети, запускаються провокатори, які загиджують всі під'їзди в радіусі 3 км від Хрещатика, щоб налаштувати киян проти мітингувальників і показати, що це Євромайдан поширює нечистоти і антисанітарію. На перший погляд може здатися, що це смішно, але коли вам під двері насре тітушка, це буде невесело», - підсумував Соболєв.

Він закликав киян замикати під'їзди і по можливості організувати в них цілодобове чергування мешканців, щоб не допустити подібних провокацій.

«З допомогою формування громадських дружин можна зупинити цю спробу дискредитації Євромайдану. Провокатори будуть діяти організованими групами, але у зв'язку зі складностями здійснення самого процесу багато разів поспіль протягом дня, є можливість зупинити це свавілля. Потрібно виходити на чергування в під'їзди і мирними методами відлякувати цих свавільників», - запропонував співорганізатор Автомайдану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101