Генеральний прокурор України провів зустріч з народними депутатами, під час якої були обговорені проблемні питання застосування Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Про це повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Як зазначається у повідомленні, крім того, прийнято депутатські звернення, які вже зареєстровані і будуть розглянуті по суті згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, 23 грудня 2013 року Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», який Верховна Рада України прийняла 19 грудня.

Цей документ звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту і масових заходів у період з 21 листопада до дня вступу закону в силу. Закон також визначає, що всі кримінальні провадження і провадження щодо вчинення адміністративних правопорушень, відкриті у зв'язку з подіями в період з 21 листопада і до дня набрання чинності закону, підлягають закриттю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207