ДАІ попереджає водіїв, що найближчими днями на дорогах країни очікується туманна і дощова погода і закликає бути уважними, повідомляє прес-служба Державтоінспекції.

«За повідомленням Гідрометцентру, вночі та вранці 9 січня місцями туман, видимість 200-500 м. Невеликі дощі пройдуть у східних, вночі й у Дніпропетровській, Полтавській та місцями в північних областях. Також, 10 січня дощі очікуються в західних, північних і центральних областях, вночі 11 січня у східних областях дощ з мокрим снігом», - йдеться в повідомленні.

Державтоінспекція рекомендує водіям не забувати про уважність та обережність під час керування автотранспортом при такій погоді. «Під час поїздок в умовах недостатньої видимості (дощ, туман тощо) рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість. Варто також відмовитися від ризикованих маневрувань, які при складних погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися - знижуйте швидкість поступово. А під час зупинки обов'язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію», - зазначили в ДАІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142