Генеральна прокуратура України за результатами перевірки виявила у Києві факти системного знищення зелених насаджень. Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України з посиланням на начальника відділу ГПУ Олександра Амплєєва.

Зокрема, як він повідомив, за результатами прокурорських перевірок у столиці виявлено факти незаконного знищення зелених насаджень на об'єктах благоустрою, у тому числі у межах територій природно-заповідного фонду.

«Власне, в якості прикладу можу навести незаконне знищення зелених насаджень на території парку «Партизанська Слава» та парку-пам'ятника садово-паркового мистецтва імені Т.Г. Шевченка в Києві. Розмір завданих державі збитків становить майже 200 тисяч гривень», - сказав він і додав, що за цими фактами Київською прокуратурою з нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері розпочато два кримінальні провадження, досудове слідство в яких триває.

Також прокурор зазначив, що є випадки незаконного знищення зелених насаджень при проведенні будівельних робіт, у зв'язку з чим прокурорами зареєстровані кримінальні провадження. «Так, посадові особи одного з товариств за відсутності дозвільних документів організували незаконне знищення більше як тисячі дерев при будівництві житлового будинку з підземним паркінгом у Солом'янському районі міста, чим завдали державі збитків на суму 750 тисяч гривень», - розповів він.

Аналогічні порушення, додав начальник відділу, виявлено на території Печерського, Дарницького та Шевченківського районів столиці.

За словами Амплєєва, мають місце окремі випадки незаконного використання бюджетних коштів, виділених для проведення робіт по озелененню території міста. За такими фактами розпочато кримінальні провадження прокурорами Дарницького, Оболонського, Печерського та Подільського районів Києва.

Крім цього, він повідомив про те, що допускаються порушення вимог закону при наданні земельних ділянок із зеленими насадженнями під будівництво.

«У серпні поточного року Київською прокуратурою з нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері розпочато кримінальне провадження щодо службових осіб Київського обласного управління лісового та мисливського господарства. На підставі незаконних висновків цих чиновників Київською міською радою змінено цільове призначення земель лісового фонду, і дві ділянки вартістю понад 500 тисяч гривень надані у приватну власність для будівництва», - сказав він.

За результатами перевірки, підсумував Амплєєв, прокурорами розпочато 15 кримінальних проваджень, внесено 36 подань. На сьогодні розглянуто та задоволено 22 документи прокурорського реагування, за якими до відповідальності притягнуто 36 посадових осіб. Пред'явлено до суду 46 позовів, з них 5 розглянуто і задоволено.

«Враховуючи, що виявлені порушення носять системний характер, за результатами перевірки внесено подання в Київську міську державну адміністрацію» , - резюмував представник ГПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185