Керівнику одного з управлінь ГУ МВС в м. Києві оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень під час подій на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада 2013 р. Про це повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України з посиланням на управління процесуального керівництва у кримінальних процесах ГПУ.

«Сьогодні начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в місті Києві оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, що виходять за межі наданих йому повноважень під час подій, що відбулися 30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності», - наголошується в повідомленні.

При цьому в ГПУ не називають прізвище нового підозрюваного.

Як повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами в ніч на суботу на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження . ГПУ розслідує інциденти на Майдані.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані, які мали місце 30 листопада, причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник Київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

На час проведення службового розслідування начальник столичної міліції Валерій Коряк відсторонений від виконання обов'язків. Пізніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерій Коряк звільнений. Президент України Віктор Янукович 14 грудня відсторонив від посад голови Київської міської державної адміністрації Попова і Сівковича за клопотаннями ГПУ.

У Міністерстві внутрішніх справ України визнали, що порушення з боку міліції під час зіткнень на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада мали місце.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143