У 2014 році бюджетні кошти будуть направлятися на розвиток сімейних ферм, дрібнотоварного виробництва і заготівельних кооперативів. Водночас, в цьому році вперше планується виділити кошти на облаштування артезіанських свердловин в селах. Також відновиться програма будівництва житла на селі. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк в інтерв'ю програмі «Соціальний статус» на телеканалі «Тоніс».

«Президент поставив завдання, щоб за бажанням добитися високих показників ми не втратили українське село. Щоб глобалізація і негативні наслідки ринкової економіки не знищили його. І сьогодні ми вчасно зупинили цю негативну реакцію. Сьогодні практично всі бюджетні кошти ми направляємо на розвиток сімейних ферм, збереження українського села, на розвиток дрібнотоварного виробника та заготівельні кооперативи», - повідомив міністр.

За словами глави відомства, вже кілька років поспіль виплачується дотація за збереження та утримання молодняку ВРХ, компенсується вартість придбання доїльного та охолоджувального обладнання. Крім того, надається дотація за здачу худоби на забій. І в проекті бюджету на 2014 рік на державну підтримку галузі тваринництва передбачено 900 мільйонів гривень.

Також, за словами Присяжнюка, в цьому році вперше планується виділити кошти на облаштування свердловин питної води в селі. Також відновлюється програма будівництва житла на селі, до якої приєднаються центральний та місцеві бюджети.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140