За період святкових днів персоналом Державної прикордонної служби України було оформлено близько 1,3 мільйона осіб і понад 250 тисяч транспортних засобів, які перетнули кордон. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Згідно з повідомленням, під час новорічних і різдвяних свят Держприкордонслужбою України проведено комплекс заходів щодо забезпечення безпечного і комфортного перетину кордону громадянами.

Протягом цих днів не допущено істотного накопичення транспортних засобів, забезпечено безперебійний пропуск через кордон організованих груп, у тому числі і дітей.

За даними прикордонної служби, у період свят попереджено понад 600 правопорушень, затримано за незаконний перетин державного кордону майже 80 осіб. Також у 15 випадках прикордонники затримали 30 незаконних мігрантів, переважно громадян Сирії, Йорданії, Афганістану та Іраку.

У взаємодії з прикордонниками суміжних країн проведено 25 спільних перевірок. Всього на кордоні виявлено та вилучено контрабандних товарів на суму понад 200 тисяч гривень, а також 2 одиниці зброї, 12 боєприпасів, понад 1 кг наркотиків, 500 психотропних таблеток, 4 підроблені і 2 чужі паспортні документи. Крім того, здійснено 8 спроб незаконного переміщення понад 500 тисяч штук цигарок.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114