В домені «.укр» на кінець 2013 року було зареєстровано 2300 доменних імен. Про це повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, повідомляє прес-служба Держінформнауки.

Він також повідомив, що в Україні триває п'ятий етап пріоритетної реєстрації доменних імен домену «.укр», який розпочався 4 січня 2014 року і триватиме протягом місяця. Це вже заключний етап, після якого реєстрація доменних імен домену «.укр» стане доступною для усіх охочих.

На цьому етапі дозволяється реєстрація доменних імен домену «.укр», які утворюються на основі імен і прізвищ добре відомих в Україні діячів культури (науки, освіти, мистецтва, літератури) та їхніх творчих псевдонімів, релігійних діячів (в практиці застосування імен згідно з саном разом із формою звернення, у тому числі в кличній формі), політиків, економістів, спортсменів, інформація про яких включена до енциклопедій, довідників, словників, каталогів, а також широке поширення інформації про них в українських засобах масової інформації.

На п'ятому етапі пріоритетної реєстрації доменних імен домену «.укр» також продовжують реєструватися доменні імена на основі критеріїв, визначених на попередніх етапах такі, як фірмові (комерційні найменування підприємств і підприємців, інших юридичних осіб, торговельні марки (знаки для товарів і послуг), географічні вказівки походження товарів, назви географічних об'єктів і регіонів в Україні, назви країн (держав) світу і міждержавних утворень, назви міжнародних організацій, назви органів державної влади і органів місцевого самоврядування та інші.

Реєстрації доменних імен здійснюються через акредитованих реєстраторів доменних імен домену «.укр».

Семиноженко нагадав, що в домені «.укр» на кінець 2013 року було зареєстровано 2300 доменних імен.

Планується, що вже на початку лютого 2014 року реєстрація в національному домені «.укр» стане відкритою для всіх охочих.

Нагадаємо, першим доменним ім'ям, внесеним до реєстру електронних адрес органів державної влади в кириличному домені «.укр», стала адреса «Президент.укр».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1076