Судове засідання у справі про вбивство демонстрантів, обвинуваченим по якому проходять повалений президент Єгипту Мухаммед Мурсі і 14 високопоставлених функціонерів асоціації «Брати-мусульмани», перенесено на 1 лютого.

Друге судове засідання по цій справі мало відбутися в середу, проте було скасоване у зв'язку з тим, що головний обвинувачений на процесі - Мурсі так і не був доставлений в будівлю суду, повідомляє РІА «Новости».

За словами керівника служби безпеки провінції Олександрія, причиною «неявки Мурсі стали погодні умови». Екс-президента, який перебуває в слідчому ізоляторі в'язниці «Бург-ель-Араб», розташованій недалеко від міста Олександрія, повинні були доправити на судове засідання в Каїрі на вертольоті.

Мухаммед Мурсі і 14 високопоставлених функціонерів «Братів-мусульман», серед яких заступник голови «Партії свободи і справедливості» Ісам Арьян, звинувачуються в навмисному вбивстві і фізичному насильстві, через що під час заворушень біля резиденції глави держави у грудні минулого року загинуло шість демонстрантів і постраждали сотні інших. На думку деяких єгипетських правознавців, обвинуваченим у цих злочинах, у разі повного доведення їхньої вини, може загрожувати страта.

Перше засідання у цій справі відбулося на початку листопада і двічі переривалося через образливі вигуки прихильників Мурсі на адресу суддів та відмови поваленого президента одягти білу робу, в яку за єгипетськими законами повинні бути одягнені люди, що перебувають у попередньому ув'язненні. Врешті процес відклали на прохання адвокатів Мурсі, які попросили додатковий час для ознайомлення з матеріалами справи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2653