Українські прикордонники затримали під час вихідних і святкових днів 11 незаконних мігрантів з Сирії, повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби.

Зокрема, на Закарпатті затримано відразу вісім громадян цієї країни. Порушників помітили за допомогою тепловізора. Група реагування із службовою собакою наздогнала і зупинила невідомих за 40 метрів від кордону на березі річки Тиса.

Так, троє чоловіків, жінка, двоє дітей 11-ти, 12-ти, і двоє 15-ти років мали намір перетнути кордон на гумовому човні. У мандрівників не було при собі жодних документів, а правоохоронцям вони повідомили, що є громадянами Сирії.

Ще одного порушника, громадянина Сирії, який намагався перетнути українсько-польський кордон, затримали прикордонники відділу «Рава-Руська» Львівського загону. Чоловік не заперечував, що хотів потрапити в Польщу, а потім у Францію, повідомляє «УНІАН».

Також громадян Сирії, які намагалися перетнути державний кордон за підробленими документами в пункті пропуску, виявили прикордонники минулої суботи в аеропорту «Бориспіль». Двоє сирійців збиралися відлетіти в Цюріх і Відень з підробленими паспортами громадян Швейцарії і Данії. Виявлених правопорушників відправили зворотними рейсами до Стамбула, звідки вони прибули, зазначили в прикордонній службі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132