Прокуратура Київської області притягнула до дисциплінарної відповідальності вісім посадових осіб Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області, повідомили в прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням відомства, інспектори порушили низку вимог законів України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», «Про тваринний світ», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та інші.

Зокрема, чиновники не вживали достатніх заходів для усунень виявлених порушень закону, не залучали винних осіб до відповідальності, не забезпечували належний контроль за виконанням внесених приписів і неналежно виконували заплановані заходи.

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» вони не провели жодної перевірки.

Зазначений орган до прокуратури направляв матеріали з дрібними фактами. Наприклад, інспектори направили матеріали про стягнення збитків, заподіяних рибним запасам на суму 51 гривня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114